Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Velayeti'den İslam Ümmetinin Vahdetine Vurgu

İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei?nin uluslararası işler danışmanı ve Uluslararası İslamî Uyanış Forumu Genel Sekreteri Dr. Ali Ekber Velayeti, forumun 11.oturumunun kulisinde Pakistanlı bazı siyasi ve dini şahsiyetleri ile yaptığı görüşmede, İslam ümmeti vahdetten başka yolu olmadığını belirtti.  

27 Kasım 2018
Velayeti'den İslam Ümmetinin Vahdetine Vurgu

Düşmanların Ortadoğu bölgesine yönelik şom planlarına değinen İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei’nin danışmanı Velayeti, Amerika elebaşılığındaki küresel istikbar İslam ülkelerini birbirine düşürerek şom planlarını hayata geçirmek istediğini kaydetti.
Dr velayeti, Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreter yardımcısı Şeyh Naim Kasım ile görüşmesinde de bölgede tekfirci terör ve radikalizmle mücadele meselesini ele aldı. Velayeti, Amerikalı yetkililerin bölgede ve özellikle Irak ve Suriye’de IŞİD kalıntılarını koruma çabaları da boşa çıktığını belirterek, ecnebilerin bölgeye ve özellikle Fırat’ın doğusuna müdahalelerine son verilmesi gerektiğini vurguladı.
Filistin meselesi İslam dünyasının baş meselesi olduğunu vurgulayan Velayeti, Filistin ve Kudüs’ü kurtarmak ve siyonist ırkçı İsrail rejimi ile mücadele etmek İslam dünyasının en temel görevi olduğunu ifade etti.
Görüşmede Şeyh Naim Kasım da Filistin, Suriye ve Irak’ta gelinen son noktayı ele aldı ve Filistin milletinin siyonistlerle mücadelede geldikleri son nokta umut verici olduğunu ve siyonistlerin ne denli kırılgan konumda olduklarını ortaya koyduğunu vurguladı.
Dr. Velayeti Irak yüksek meclisi Başkanı Şeyh Hamudi ile görüşmesinde de Irak parlamento seçimleri düşmanları hüsrana uğrattığını, İran yönetimi Irak’ta yeni hükümetin bir an önce tamamlanmasını umduğunu belirtti.
Görüşmede Şeyh Hamudi de Amerikalı yetkililerin IŞİD’i yeniden Irak’a geri getirmeye çalıştıklarını belirtti. Hamudi, Irak’ın şimdiki hükümeti milli barışın sonucu olduğunu vurguladı.
İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei’nin danışmanı Velayeti, Lübnan’ın Dışişleri eski Bakanı Adnan Mansur’la görüşmesinde İran İslam Cumhuriyeti devleti ve milleti Lübnan’a desteklerini sürdürdüklerini belirterek, Lübnan halkının 1982 yılından bu yana siyonistlere karşı direnişleri onları hezimete uğrattığını, bugün Lübnan her zamankinden daha çok muktedir olduğunu vurguladı
Görüşmede Adnan Mansur da bugün İran İslam Cumhuriyeti bölgede direnişin kalesi olduğunu belirterek, 22006 yılında yaşanan savaştan son Filistin savaşına kadar düşmanlar bu kaleyi ele geçirmeye çalıştıklarını, fakat bunu başaramadıklarını, bilakis her geçen gün daha da hezimete uğradıklarını kaydetti.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.