Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Trump, Petrol Fiyatlarındaki Düşüş İçin Suudi Arabistan'a Teşekkür Etti

Uluslararası kamuoyunu şoke eden Kaşıkçı cinayeti üzerinden ABD Başkanı Donald Trump ile Suudi kraliyeti arasında al gülüm ver gülüm yaşanıyor.  

23 Kasım 2018
Trump, Petrol Fiyatlarındaki Düşüş İçin Suudi Arabistan'a Teşekkür Etti

Suikastla ilgili tüm şüphe oklarının yöneldiği Veliaht Prens MbS ile Kaşıkçı'nın oğlu Salah, birbirlerinin gözlerinin içine bakarak el sıkıştı.
Kaşıkçı cinayetiyle ilgili CIA raporunu almasının ardından Veliaht Prens Muhammed bin Selman (MbS) cinayete karışmışsa da Suudi Arabistan'la ilişkileri bozmayacağını belirtmiş olan ABD Başkanı Donald Trump, ardından petrol fiyatlarındaki düşüşle ilgili tweetinden Riyad'a el salladı:
"Petrol fiyatları düşüyor. Muhteşem! Amerika ve Dünya için sanki büyük bir vergi indirimi gibi. Keyfini sürün! Daha demin 82 dolardı, şimdi 54 dolar. Suudi Arabistan'a teşekkürler, ama hadi gelin, daha da insin!"
ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi: Kaşıkçı cinayeti emrini Veliaht Prensin verdiği gün gibi aşikar
'100 DOLARI GÖRÜR' DERKEN
Trump yönetiminin kasımda yürürlüğe soktuğu tam teşekküllü İran yaptırımlarıyla ilgili önceden yaptığı açıklamaların ve Venezüella'daki krizin yarattığı endişelerin de etkisiyle eylül sonunda 82 dolara çıkan varil ham petrol fiyatı, 100 doları görüp görmeyeceği spekülasyonlarını beraberinde getirmişti. 
Trump: Prens Selman, Kaşıkçı cinayeti hakkında bilgi sahibi olabilir
Bu ayın başında Trump yönetiminin İran'a yaptırımları açıklarken pek çok ülkeye muafiyet sunmasına Suudi Arabistan'ın tepkisi de petrol fiyatının düşmesine fırsat vermedi.
TRUMP'IN AÇIKLAMASI DÜŞÜŞÜ HIZLANDIRDI
2 Ekim'den beri uluslararası toplumu meşgul eden Kaçıkçı cinayeti ise petrol fiyatlarının aşağı çekilmesine malzeme olmuş gözüküyor. Dün akşam Trump'ın CIA raporu her ne derse desin Kaşıkçı cinayetinden MbS'yi sorumlu tutmayacağını ve Suud'la ittifakı bozmayacağını açık açık söylemesinin ardından petrol serbest düşüşe geçti.
Ancak bunun Suudi Arabistan'ın Trump'a jest olarak petrol arzını artırmasının dışında nedenleri olduğuna dair kullanıcı yorumları da eksik olmadı.
 
 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.