Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suriye Başmüftüsü: İdlib'de Zafer Yakın

Suriye Başmüftüsü Şeyh Ahmed Bedreddin Hassun, İdlib'deki militanlara karşı kazanılacak zaferin yakın olduğunu ve bunun ardından sığınmacıların ülkelerine dönmesine yönelik gerçek sürece geçilmesi gerektiğini belirtti.  

24 Ekim 2018
Suriye Başmüftüsü: İdlib'de Zafer Yakın

"İdlib'deki sorun çözüldükten sonra sığınmacı kalmayacağından eminim. Şu anda İdlib'de 21 terör örgütü faaliyet yürütüyor ve 40'tan fazla milliyetten insanlar bulunuyor" diyen Hassun, militanlar karşısında zafer kazanıldıktan sonra sığınmacıların ülkelerine dönmesi yönünde çalışma çağrısı yaptı.
 
Militanların eşlerini ve çocuklarını Suriye dışına gönderdiğine de dikkat çeken Hassun, bunun militanların bu bölgeyi kısa süre içinde terk edeceğini gösterdiğinin altını çizdi.
 
Hassun, "Şu anda birçok sığınmacı evlerine dönüyor ve bu konu üzerine düşünmemiz gerekiyor" diye ekledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.