Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran, Türkiye ve Rusya Suriye İçin Yarın Moskova'da Görüşecek

Rusya Dışişleri Bakanlığı?ndan Rus basınına konuşan bir kaynak, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif?in yardımcılarının yarın Moskova?da bir araya geleceklerini söyledi.  

23 Ekim 2018
İran, Türkiye ve Rusya Suriye İçin Yarın Moskova'da Görüşecek

Rus basınına konuşan Rus Dışişleri'nden bir kaynak "Astana üçlüsünün dış işleri bakanları yardımcılarının salı günü Moskova'da görüşmesi planlanıyor" dedi.
 
Kaynak, görüşmede Türk tarafını Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal'ın, Rus tarafını da Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin'in temsil edeceğini söyledi.
 
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, daha önce İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Ensari'nin yarın Moskova'ya geleceğini söylemişti.
 
Öte yandan Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat, Sputnik'e yaptığı açıklamada, Şam'ın Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü denetçilerinin Suriye'deki iki üste ziyarette bulunmasını kabul ettiğini duyurdu.
 
Başka bir habere göre, Suriyeli kaynaklar, Soçi anlaşması uyarınca, "Feylak eş Şam ve Savar eş Şam" adlı terör örgütleri, ağır silahlarını Halep'in Cemiyet ez Zehra mahallesinden çıkardıklarını duyurdular.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.