Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ruhani'nin Özel Temsilcisi, Türkiye'de

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı kalem müdürü ve Ruhani'nin özel temsilcisi Mahmud Vaizi, İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesajını iletmek üzere Ankara'ya gitti.  

10 Ağustos 2018
Ruhani'nin Özel Temsilcisi, Türkiye'de

Vaizi, Ankara'ya gerçekleştirdiği bir günlük ziyaret kapsamında ilk görüşmesini Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile gerçekleştirdi.
 
Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İran Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanı Mahmud Vaizi ile iki ülke gündemindeki konuları görüştük" ifadelerini kullandı.
 
?Mehr Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, Vaizi ile Erdoğan arasında gerçekleşecek görüşme, mayıs ayından bu yana gerçekleşen ikinci görüşme olacak. 
 
Türkiye, Hindistan ve Çin, ABD'nin İran'a yönelik petrol ambargosunu tanımayan ülkeler arasında. Bu üç ülke, ABD'nin tek taraflı yaptırım kararını uluslararası meselelerde yasa dışı bir önlem olarak tanımlayarak İran petrolünün küresel enerji pazarı için gerekli olduğunu deklare ettiler.
 
Bu arada Japonya da yaptığı açıklamada, İran'dan ham petrol ithaline devam edeceğini belirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.