Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Şam'dan BM'ye Tepki

Suriye?nin Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyindeki Temsilcisi, Birleşmiş Milletler İnceleme Komitesinin, ülkesine karşı suçlamalarına tepki gösterdi.  

28 Haziran 2018
Şam'dan BM'ye Tepki

Birleşmiş Milletler İnceleme Komitesi, Doğu Guta hakkında yayınladığı raporda Suriye hükümeti ve müttefiklerinin işlediği cinayetlerin insanlığa karşı işlenen cinayetler boyutuna ulaştığı suçlamasında bulundu.
 
Suriye’nin Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyindeki Temsilcisi Hüsamettin Ala, bu raporun Beyaz Şapkalılar Teşkilatı gibi sahte kaynaklardan temin edildiğini söyledi.
 
Hüsamettin Ala şu ifadelerde bulundu: ‘Bu rapor, çelişkilerle ve yasal eksikliklerle doludur ve Birleşmiş Milletler İnceleme Komitesi, yetkisi olmayan konulara girmiştir.
 
Birleşmiş Milletler İnceleme Komitesi, Suriye hükümetini henüz araştırma sonuçları çıkmadan Duma’da kimyasal silah kullanmakla suçlamış, iddia edilen bu olayın yaşanmadığını gösteren güvenilir delilleri dikkate almamıştır.’

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.