Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı: Suriye İle İşbirliği İçindeyiz

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı, Bağdat'ın Tahran ile ilişkilerini güçlü niteleyerek, ülkesinin Suriye yönetimi ile bu ülkedeki krizin çözümü için işbirliği yaptığını belirtti.  

02 Haziran 2018
Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı: Suriye İle İşbirliği İçindeyiz

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Falih Fayyaz, el-Meyadin'e yaptığı açıklamada; Irak'taki iç gelişmelere işaretle, parlamento seçimlerinin sonuçlarına itirazın seçimleri kazanan ve kaybeden herkesin hakkı olduğunu ifade ederek, Irak'ın kurulacak yeni hükümetinin halk tabanı olması gerektiğinin altını çizdi.
 
Parstodayın verdiği haberde; Irak Parlamentosu oy çoğunluğuyla yurt dışındaki seçim sonuçlarının iptalini ve yurt içindeki toplam oyların yüzde 10'unun elle sayılmasını kabul etti.
 
Fayyaz ayrıca Irak'ın güvenliğinin bölgesel güvenlik üzerindeki etkisine işaretle, Irak'ın Suriye ordusunun bu ülkenin yasal temsilcisi olarak görüp, bu ülke ile işbirliği yaptığını ifade etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.