Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Mukteda Sadr Irak Halkını Meydanlara İnmeye Çağırdı

Sadr hareketi lideri Mukteda Sadr; Amerika, İngiltere ve Fransa?nın Suriye?ye yönelik hava saldırılarını şiddetle kınayarak saldırıların tüm bölgeyi tehdit ettiğini söyledi.  

14 Nisan 2018
Mukteda Sadr Irak Halkını Meydanlara İnmeye Çağırdı

Saldırıları, Suriye halkına yönelik bir cinayet ve zulüm olarak nitelendiren Mukteda Sadr; saldırıların bölgede özellikle Irak için yeni tehditler doğuracağını belirterek Sadr hareketi olarak yarın Suriye halkının yanında olduklarını göstermek için gösteri yapacaklarını söyledi.
 
Tüm Irak halkını yarın gerçekleştirilecek olan gösteriye katılmaları için çağrıda bulunan Sadr hareketinin lideri Mukteda Sadr; “Tüm Iraklılar Şii, Sünni, Kürt ve Arap olarak tüm mazlum milletler ve özellikle Suriye halkı için meydanlara çıkarak barışçıl gösterilere destek versinler” dedi.
 
“Bu gösteriler terör örgütlerinin faaliyetlerine karşı bir bütün olmak ve son yaşanan saldırıların Irak’ta sebep olacağı kriz ve sorunlara vereceğimiz cevabın ilanı olacaktır” diyen Mukteda Sadr, gösterilerde sadece Irak ve Suriye bayraklarının olmasını istedi.
 
Suriye’nin Lübnan Büyükelçisi de ülkesine yönelik saldırıları kınadığını ve saldırıların terör örgütlerini korumak için yapıldığını söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.