Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

BM'nin Irkçı İsrail Rejiminden Tazminat Talep Etmesi

BM Irakçı İsrail rejiminden Filistinli mültecilere iş bulma ve yardım ulaştırma ajansı UNRWA'ya ait binaları 2014 yazında 50 günlük savaş sırasında tahrip ve yok etmekten dolayı tazminat talebinde bulundu.  

26 Mart 2018
BM'nin Irkçı İsrail Rejiminden Tazminat Talep Etmesi

50 günlük gazze savaşında soykırımcı israil rejimi savaş uçakları vahşi saldırılarında UNRWA'ya ait gazze şeridindeki bir okula sığınan onlarca Filistinli kadın ve çocuğun şehit düştüğü ve onlarcasının da yaralandı anlaşılıyor.
 
Gazzede 2014 yazında 2200 Filistinli şehit düşerken 11 bin insanın da yaralandı. Son verilere göre Gazze şeridindeki bu olay neticesinde milyarlarca dolar maddi hasar meydana geldi. Irkçı İsrail rejimi ile uluslararası kurum ve kurumlarıyla karşı karşıya gelmesi BM'e bağlı teşkilatlarına karşı takındığı düşmanca tutumlarında ortaya çıkıyor öyle ki Irkçı İsrail rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu açıkça Filistinlilere yardım ve çalışma kurumu olan UNRWA'nın feshedilmesini istedi.
 
Netanyahu bu rejim kabine toplantısında şunları belirtti: 'Amerika başkanı Donald Trumpın UNRWA karşıtı eleştirilerine katılıyorum. Bu uluslararası teşkilat Filistin mültecilerin geri dönmeleri hakkını saklı tutuyor ve İsrailin yok olmasını canlı tutuyor ve bu yüzden de bu kurum yok olması gerekiyor. UNRWA'ya baskıları sürmesi dahilinde Amerika medyası, Trump hükümetinin BM'e Amerikanın UNRWA'ya özel yardımların şiddetli bir şekilde azaldığını bilirdi. 
 
Ancak Amerikanın sansasyonel girişimleri BMT'nın ırkçı israil rejimi karşısında bu kuruma bağlı teşkilatların hukukunu takip etmekten vazgeçmek zorunda kaldı. Soykırımcı İsrail rejiminin BMT'na bölgede işlediği cinayetlerden dolayı ilk defa tazminat ödemek zorunda kalmmamıştır bundan önce de defalarca bu yönde taahhüt altına girmiştir.
 
İşgal rejiminde yayınlanan Israel Hayom gazetesi, verdiği haberde, BM Genel Sekreterliğinin Tel Aviv’e bu talebini ilettiğini belirterek, İsrail’in BM’deki temsilcisinin talebin küstahça olduğunu söylediğini yazdı. Talebi değerlendiren Siyonist işgal rejiminin BM’deki büyükelçisi Danny Danon “BM’nin İsrail’den tazminat istemesi küstahça bir taleptir. Bu konuda İsrail’i kınayacağına Hamas’tan tazminat tahsil etmesi gerekir” dedi.
 
Siyonist işgal rejimi 2014 tarihinde Gazze’ye yönelik başlattığı savaşta binlerce kişinin şehit olmasına, yaralanmasına ve on binlerce kişinin de evsiz kalmasına neden olmuştu. İşgal güçleri UNRWA’ya ait bazı kuruluşları da vurmuştu. UNRWA’nın Gazze komiseri Pierre Krahenbühl yaptığı açıklamada UNRWA’nın okullarını hedef alan İsrail’in cezalandırılması gerektiğini söylemişti. İşgal güçlerinin başlattığı son Gazze savaşında 2200 kişi şehit oldu, 11 bin kişi yaralandı ve on binlerce ev yerle bir oldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.