Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suudi Arabistan'ın Irkçı İsrail'e Hava Sahasını Açmasına Tepki

Suudi Arabistan'ın veliaht prensi Muhammed bin Salman'ın ırkçı İsrail'le yakınlaşma politikasında en kritik adım atıldı.  

24 Mart 2018
Suudi Arabistan'ın Irkçı İsrail'e Hava Sahasını Açmasına Tepki

Daha önce terör rejimi İsrail ile İran'a karşı işbirliği sinyalleri veren Riyad, Tel Aviv'e gidecek Air India havayollarına ait uçakların hava sahasını kullanmasına izin verdi.  Riyad yönetimi, Delhi'den Tel Aviv'e gidecek Air India havayollarına ait uçaklara hava sahasını açtı. Verilen izinle Hindistan ve ırkçı İsrail arasındaki uçuşların iki buçuk saat kısalacağı bildiriliyor. Kasım ayında İsrail ordu radyosuna konuşan Enerji Bakanı Yuval Steinitz, İran'a karşı Suudi Arabistan ile birlikte hareket ettiklerini söyleyerek Riyad ve Tel Aviv'in gizli iletişim halinde olduğunu açıklamıştı.
 
Irkçı rejim İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot da yine Kasım’da Suudi İlaf gazetesine verdiği röportajda, "İran'a karşı Suudi Arabistan ve diğer ılımlı Arap ülkeleriyle tecrübe ve istihbarat paylaşmaya hazırız" demişti. 
 
Bu arada Arabistan'ın ırkçı rejim uçaklarına hava sahasına açmasına Filistin'den tepki geldi. 
 
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Suudi rejiminin bu girişimiyle İslam ve Arap ümmetine ve özellikle de Filistin Meselesi'ne ihanet ettiğini bildirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.