Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD'li Generalden İtiraf: Suriye Hükümet Güçleri Galip Durumda

Votel, Türkiye ile ABD arasındaki gerginliğe ilişkin "Rusya?nın, Suriye?nin kuzeyinde oynadığı rolden ve bunun ilişkilerimizi, özellikle de Türkiye ile ilişkilerimizi nasıl etkilediği konusunda kaygılıyım" şeklinde konuştu. ABD'li komutan Votel ayrıca, Suriye hükümet güçlerinin bu ülkedeki çatışmalarda galip durumda olduğunu itiraf etti.  

14 Mart 2018
ABD'li Generalden İtiraf: Suriye Hükümet Güçleri Galip Durumda

 
 
ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph Votel, ABD Afrika Kuvvetleri (AFRICOM) Komutanı Thomas Waldhouser ile Senato Silahlı Hizmetler Komitesinde konuştu. ABD'nin Türkiye gibi bir müttefiki ile Suriye’deki menfaatlerinin rekabet halinde olmasına ilişkin bir soru üzerine Votel, Türkiye’nin bir NATO müttefiki ve IŞİD ile mücadelenin de önemli bir parçası olduğuna dikkati çekti.
Türkiye'nin güney sınırlarında meşru güvenlik kaygılarının bulunduğunu ve ABD'nin bunu anladığını belirten Orgeneral Votel, "Onların (Türkiye’nin) sınırları boyunca terörden kaynaklanan meşru güvenlik kaygılarını anlıyoruz ve tabii aramızda biraz tansiyona da sebep olmuş durumda ki şu anda özellikle de diplomatik ve askeri olarak bunun üzerinde çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.
 
'RUSYA'NIN TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZİ NASIL ETKİLEDİĞİ KONUSUNDA KAYGILIYIM'
 
Orgeneral Votel'in Türkiye ile ABD arasındaki anlaşmazlıklar konusunda Rusya’yı suçlaması dikkati çekti. Rusya’yı 'kundakçı-itfaiyeci' rolü oynamakla itham eden Votel, Moskova’nın müttefikler arasına önce anlaşmazlık soktuğunu daha sonra arabulucu rolünü üstlendiğini ileri sürdü. Votel, "Rusya’nın, Suriye’nin kuzeyinde oynadığı rolden ve bunun ilişkilerimizi, özellikle de Türkiye ile ilişkilerimizi nasıl etkilediği konusunda kaygılıyım" diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.