Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD'nin Irak'taki Varlığı Teröristlerin Irak'a Akın Etmesinin Nedenidir

Irak Gönüllü Halk Güçleri Sözcüsü dün yaptığı açıklamada; Amerikan askerlerinin Irak'ta bulunmasının terörizmin bu ülkeye tekrar geri dönmesine sebep olacağını belirtti.  

27 Şubat 2018
ABD'nin Irak'taki Varlığı Teröristlerin Irak'a Akın Etmesinin Nedenidir

Irak Gönüllü Halk Güçleri Sözcüsü Kerim el-Nuri, Amerika'nın Irak'taki askeri varlığının devam etme sonuçları hakkında uyarıda bulunarak; Amerikan askerlerinin 2003'ten beri bu ülkedeki varlıklarının IŞİD terör grubunun gelişmesi ve tüm dünyadan teröristlerin Irak'a akın etmesine sebep olan başlıca neden olduğunu belirtti.
 
Haşdi Şabi Komutanı, Amerikalı güçlerin güvenilir olmadıklarına işaretle; Iraklı güçlerin ülkelerinin toprak bütünlüğünü koruma gücüne sahip olduklarını ve Amerikalı güçlerin varlığına ihtiyaç olmadığının altını çizdi.
 
Bağdat'tan Amerikalı askerlerin Irak'taki varlığı hakkında daha duyarlı olmasını isteyen Kerim el-Nuri, Amerika'nın Irak'taki askeri varlık dosyasının kapatıldığının bir an önce duyurulmasını istedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.