Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bahreynli Aktivist: 7 Yıl İçinde 192 Bahreynli Ödürüldü

Bahreyn rejimi tarafından zorla Lübnan'a sürgün edilen Bahreynli doktor ve siyasi aktivist yaptığı açıklamada, son 7 yıl içinde rejim güçleri tarafından 192 kişinin öldürüldüğü, 20 bin kişinin tutuklandığı, 550 kişinin de vatandaşlık hakkının ellerinden alındığını belirtti.  

15 Şubat 2018
Bahreynli Aktivist: 7 Yıl İçinde 192 Bahreynli Ödürüldü

Bahreynli doktor ve siyasi aktivist İbrahim el Eradi dün Bahreyn halk inkılabının 7. yıldönümü dolayısıyla İrna'ya yaptığı açıklamada, Bahreyn rejiminin son 7 yıl içinde  50'ye yakını çocuk ve genç olmak üzere 192 kişiyi öldürdüğü, 4 bine yakın insanı da rejim hapishanelerinde tuttuğunu belirtti.
 
İbrahim El Eradi açıklamasında, son 7 yıl içinde rejim güçleri tarafından sürekli saldırılara uğrayan yaralılar hakkında kesin rakamın belli olmadığı, ama yüzlerce ve binlerce olabileceğini, tutukluların da hapishanelerde ağır baskı ve işkence altında olduklarını belirtti.
 
Bahreynli aktivist açıklamasında, vatandaşlık hakkının iptal edilmesinin gerçekte şahsın medeni hakkının idamı sayıldığı, şu anda çok sayıda insanın nüfus cüzdanlarının zorla ellerinden alındığı ve Bahreyn rejiminin bu girişimden hedefinin Bahreyn'in nüfus yapısını değiştirmek ve Bahreynli inkılapçılara ihanet ve onların yaşamlarını aksatmak olduğunu kaydetti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.