Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Haydar El-İbadi: Seçimler Ertelenmeyecek

Irak başbakanı İbadi, 12 mayıs tarihinde yapılması kararlaştırılan parlamento seçimlerinin zamanında düzenleneceğini ve ertelenmeyeceğini söyledi.  

17 Ocak 2018
Haydar El-İbadi: Seçimler Ertelenmeyecek

İbadi, Bağdat'ta yaptığı haftalık basın toplantısında, "Seçimler asla ertelenmeyecek ve zamanında yapılacak. Siyasi gruplarla seçim ittifakı çalışmaları söz konusu ancak gelecek dönemde kimin başbakan olacağı konusunda hiçbir müzakere söz konusu değil." dedi.
 
Irak gönüllü halk güçleri Haşdi Şabi ve diğer silahlı grupların seçimlere katılmayacağını yineleyen İbadi, "Siyaseti mezhepler üstü ve hizipçilikten uzak bir zemine oturtmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda Irak devlet kararı ve iradesinin hiçbir ülkeye bağlı olmadan alınması için çaba harcayacağız." ifadelerini kullandı.
 
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile sınır ve havalimanları kontrolüyle memur maaşlarının ödenmesinde müzakerelerin sürdüğünü dile getiren İbadi, "Bu meselelerin çözümüne çalışıyoruz. IKBY'den de dayanışma söz konusu. Memurların maaşlarını ödeme konusunda da ciddiyiz." değerlendirmesi yaptı.
 
Irak Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada da, "Başbakan İbadi, Zafer Koalisyonunu oluşturarak, siyasi grupları mezhepler üstü bu ulusal koalisyonuna katılmaya çağırıyor" denildi.
 
Açıklamada görüşlerine yer verilen İbadi, "Zafer Koalisyonu, şehitlerin kanı ile zaferi muhafaza edecek ve yolsuzlukla mücadeleyi sürdürecek. Bu koalisyon, tüm Iraklılar için çalışacak ve ülkenin birliğiyle ulusal egemenliğini güçlendirecek" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.