Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD'liler, Siyonistler ve Suudilerin İran Hayalleri Boşa Çıkartıldı

Lünban Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri, İran?da yaşanan olayların yanı sıra bölgedeki son gelişmeleri değerlendirdi.  

04 Ocak 2018
ABD'liler, Siyonistler ve Suudilerin İran Hayalleri Boşa Çıkartıldı

Lünban Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, “Al Mayadeen” kanalına verdiği özel röportaj’da İran’da yaşanan olayların yanı sıra bölgedeki son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.
 
İran’daki gelişmeler konusunda Hasan Nasrullah, “Bana göre, İran'da yaşanan son olaylar siyasi değil ve 2009 olaylarıyla karşılaştırılamaz” dedi.
 
Bazı siyasi akımların İran'daki gösterileri istismar ederek siyasi bir seviyeye taşıdığını belirten Hasan Nasrullah, İranlı yetkililerin krize hoşgörü ile karşılaştığını ve protestocuların isyancılardan ayrıldığını vurguladı.
 
Hasan Nasrullah ilaveten, “Bu protestoların büyük faydası, İran’daki tarafları işbirliği yapmaya sevk ederek sorunlara ciddi adımların atılmasına neden olmasıdır” değerlendirmesini yaptı.
 
Seyyid Hasan Nasrullah, sözlerinin bir kısmında da ABD’liler, Siyonsitleri ve Suudilerin İran’daki hayallerinin boşa çıkartıldığına dikkati çekti.
 
Bu olayların İran'ın İslami direniş güçleri desteğini kötü yönde etkilemeyeceğini kaydeden Nasrullah, İran halkının direnişe içten inandığını dile getirdi.
 
Hasan Nasrullah, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararına ilişkin şunları kaydetti: Bu karar İsrail’in sonra ermesi anlamına geliyor. Bu kararla uzlaşma süreci de tamamlandı. Kanaatimce en iyi çözüm, kazanım ve başarılar getiren direnişe başvurmaktır. Trump, bölgeyi yeni bir kaosa götürüyor. Filistin halkı buna asla teslim olmaz. Bu topraklarda herkes Kudüs'ün Filistin devletinin başkenti olduğu konusunda hemfikir ve Filistinliler bundan vazgeçmeyecekler.
 
Trump’ın son günlerde öne sürdüğü İran karşıtı iddiaları hakkında Seyyid Hasan Nasrullah, “Bunun asıl nedeni İran’ın Filistin direniş grupları ve Kudüs’e verdiği desteklerden kaynaklanıyor” açıklamasını yaptı.
 
Bunlara ilave olarak Lünban Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri, direniş ekseninin Trump ve Netanyahu'nun hazırlayabileceği bir savaş için hazır olması gerektiğininin altını çizerek, “Bu savaş büyük olasılıkla Gazze, Lübnan veya Suriye'ye karşı açılan bir savaş olabilir” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.