Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran Halkı, Düşmanların Yeni Fitnesini Protesto Etti

İran halkı ülkenin genelinde düşmanların yeni komplosu ve kamu malını yakıp yıkan isyancıların girişimlerini protesto etmek için yürüyüş düzenlendi.  

03 Ocak 2018
İran Halkı, Düşmanların Yeni Fitnesini Protesto Etti

Geçtiğimiz perşembeden beri, İran'ın bazı kentlerinde düzenlenen eylemlerde bazı ürünlerin pahalanmasını, finans kuruluşları mağdurlarının durumunun belirlenmemesi ve hükümetin denetim ve kontrol zafiyeti protesto edildi. Ancak bazı isyancılar ve Münafıklar terör örgütü gibi fırsat kollayanlar, bu eylemlerden bazılarını kargaşaya dönüştürdü.
 
İran halkı bugün ülkenin Dehlüran, Ahvaz, Loristan, Hemedan, Kermanşah, Kerec ve İsfahan başta olmak üzere birçok kentte düzenlenen yürüyüşlere katılarak, düşmanların yeni komplo ve fitnesini kınayarak, rahmetli İmam Humeyni, İslam İnkılabı Rehberi ve İslam İnkılabı Rehberi'nin ülküleriyle biat yinelediler.
 
"Kahrolsun ABD", "kahrson İsrail" sloganı atan eylemciler, bazı kentlerdeki olaylar ve kargaşların son bulmasını, ülke yetkililerinden de yolsuzlukla ciddi şekilde mücadele yapmalarını ve işsizlik başta olmak üzere halkın ekonomik sorunlarının çözümü için ciddi girişimlerde bulunmalarını istediler.
 
Yarın ve cuma günü de İran'ın bazı kentlerinde kargaşa ve isyanları kınamak için halk kendiliğinden yürüyüş düzenleyecek.
 
Suudiler, ABD ve Siyonist rejim İsrail yetkilileri ile kendi güdüm olan medya, İran'daki kargaşaları açık şekilde destekledi ve desteklemeye devam ediyorlar.
 
ABD Başkanı çelişkili tweetler atarak, bir yandan İran halkını "aç millet" veya "az gıda bulan millet" derken, diğer yandan da kargaşaları destekledi.
 
İran İslam Cumuriyeti üst düzey yetkilileri yaptıkları açıklamalarda ABD'nin müdahaleci ve hakaret içerikli açıklamalara sert tepki göstererek, ABD Başkanı Trump'a İran değil, kendi ülkesinin iç sorunlarına bakmayı ve ilgilenmeyi tavsiye etti.
 
ABD'nin BM Temsilcisi Nikki Haley de, İran'daki kargaşalara destek amacıyla, BM Güvenlik Konseyi'nin acil olarak toplanmasını istedi.
 
İran İslam Cumhuriyeti'nin BM'deki Temsilciliği de, dün akşam yayınladığı bildiride, Amerikalı yetkililerin İran'da isyancı göstericilere yönelik destek verdikleri açıklamaları kınadı.
 
 Amerika'nın İran'da şiddeti körüklediğine işaretle Amerika'nın bu girişimlerinin  asıl sebebinin Amerika ve müttefiklerinin bölgedeki siyasetlerinin yenilgiye uğraması ve bundan dolayı İran halkından intikam alınması olduğuna dikkat çekildi. 
 
Bildiride,  İran'da istikrar ve güvenliğin son 40 yıldır İran halkına dayanılarak sağlandığına dikkat çekilirken, İran halkının kendi haklarının ve kazanımlarının yok edilmesine izin vermeyeceğini ve ülkeyi kaosa sürüklemeye çalışan isyancılara gereken tepkiyi göstereceği ve asla isyancıları benimsemediği kaydedildi.
 
Bildiride, Amerika'nın BM temsilcisinin İran'daki isyancı göstericilere yönelik destek ve İran'a yönelik tehditlerine de yer verildi. 
 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.