Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Şeyh En-Nemr'in Şehadet Yıldönümü, Mazlumlara Yardım İçin Bir Teşvik Olmalıdır

Arabistan insan hakları aktivistlerinden Taha el-Hacı, Arabistan Şiilerinin manevi lideri Şeyh en-Nemr?in Al-i Suud rejimi tarafından şehit edilmesinin yıldönümü münasebetiyle yayınladığı bir mesajda, böylesi bir günün mazlumlara yardım etmek ve tutuklulara önem vermek için bütün hür insanlara bir teşvik olması gerektiğini açıkladı.  

03 Ocak 2018
Şeyh En-Nemr'in Şehadet Yıldönümü, Mazlumlara Yardım İçin Bir Teşvik Olmalıdır

Arabistan insan hakları aktivistlerinden Taha el-Hacı, Al-i Suud Rejimi tarafından şehit edilen Şeyh Nemr Bakır en-Nemr’in şehadet yıldönümü münasebetiyle yayınladığı mesajda; “Arabistan Şiilerinin manevi liderinin şehadet yıldönümü, mazlumlara yardım etmek ve tutukluları önemsemek için bütün hür insanlara teşvik olmalıdır” dedi.
 
El-Hacı twitter sayfasında şunları yazdı: ‘Hepimiz, 33 tanesi hakkındaki idam kararı kesinleşen mahkumlar olmak üzere, idama mahkûm edilenlerin özgürlüğü ve serbest bırakılması için çaba göstermeli ve bir şeyler yapmalıyız.
 
Şeyh en-Nemr, mazlumun rengi, ırkı ve mezhebi her ne olursa olsun, mazlumlara yardım etme yolunda şehit oldu.
 
Biz bugün, Şehit en-Nemr’in şehadet yıldönümü merasimlerinin Doğu Asya’da, Amerika’da, Avrupa’da ve Ortadoğu’da düzenlendiğine şahit oluyoruz ve bu merasimlerde herkes, Şehit en-Nemr’in zalimler karşısındaki kararlılık ve cesaretini takdir ediyor ve övüyor.’
 
Arabistan Şiilerinin manevi lideri Şeyh Nemr Bakır en-Nemr, 2 Ocak 2016’da bu ülkede terör eylemleri yapmaya çalışmakla suçlanıp, idam edilerek şehit oldu.
 
Öte yandan sosyal ağlarda, acımasız Suudi celladın bir kılıçla Şeyh Nemr Bakır en- Nemr’in başını kestiğinin görüntülendiği bu Suudi katile ait resimler yayınlandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.