Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

IŞİD İle Mücadelemiz Her Alanda Devam Etmekte

Irak Meclis Başkanı Şeyh Homam Hamudi, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani ile bir araya geldi. 

05 Aralık 2017
IŞİD İle Mücadelemiz Her Alanda Devam Etmekte

IŞİD terör örgütünün Irak’tan tamamen temizlenmesinden dolayı tüm Irak milletini ve Irak ordusunu kutlayan Ali Şemhani, IŞİD ile mücadelenin güvenlik, kültürel ve ideolojik olarak devam ettiğini belirterek “IŞİD terörünü var eden tekfirci düşünce ile mücadele aynı şekilde sürdürülmelidir” dedi.
 
“Irak ordusu ve başta Haşdi Şabi olmak üzere tüm Irka halkı ve gönüllü halk güçlerinin özverisi ve direniş ile tüm komplo ve oyunlara rağmen bölgenin en büyük tehdidi yok edilmiştir” diyen Ali Şemhani, bazı Batılı devletlerin ve Siyonist İsrail rejiminin Irak’ta Haşdi Şabi’yi tehdit olarak göstermeyi ve bu şekilde bölgede yeni kaos ve iç savaş çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı.
 
Bölgede var olan krizlerin temelinde Amerika ve Siyonist İsrail rejiminin olduğunu belirten Ali Şemhani, Irak halkının gücünü kendi halkından alarak mücadele ettiğini ifade ederek; “Irka halkı merciyetin fetvası ile birlikte yabancı büyük güçlere güvenmek yerine, emniyetin satın alınamayacağını anlayarak kendi halkına yönelmiştir” dedi.
 
Irak’taki vahdetin ve milli duruşun Irak’ta yaşayan tüm farklı din ve mezhepten insanlar için gerekli olduğunu kaydeden Ali Şemhani, terör örgütlerinin kurbanı olmuş ülkelerin bir araya gelmesinin IŞİD benzeri terör örgütlerinin tekrar canlanmasının önünü alacağını söyledi.
 
Irak Meclis Başkanı Şeyh Homam Hamudi ise İran İslam Cumhuriyetine IŞİD ile mücadelede Irak halkına verdiği destekten dolayı teşekkürlerini ileterek; “ Biz tüm ekonomik ve askeri sorunlarımıza rağmen önemli zaferler elde ettik. Ve bu zaferleri bölgedeki gerçek müttefiklerimiz sayesinde kazandık” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.