Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Mısır'da Camiye Kanlı Saldırı

Mısır güvenlik kaynakları, Kuzey Sina vilayetindeki bir camiye düzenlenen saldırı sonucu yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığını açıkladı.  

25 Kasım 2017
Mısır'da Camiye Kanlı Saldırı

Mısır'ın Sina Yarımadası'nda bir camiye yönelik bombalı saldırı düzenlendiği belirtildi. Mısır güvenlik yetkilileri, Kuzey Sina vilayetinin merkez kenti Ariş'te Cuma Namazı'na katılanlara teröristlerin bombalı ve silahlı saldırısının ardından en az 160 kişinin hayatını kaybettiğini ve 140 kişinin de yaralandığını duyurdu.
 
Mısır Cumhurbaşkanlığı, Ariş saldırısından dolayı 3 gün ulusal yas ilan etti. Mısır yönetimi ayrıca Ariş'teki Revze Camii'ne düzenlenen saldırının ardından O'Hal ilan etti. Reuters ajansına konuşan 2 görgü tanığının verdiği bilgiye göre, teröristler cemaatin üzerine bomba attı, ardından yaylım ateşi açtı.
 
Sina yarımadasında daha önce de terör örgütü IŞİD'in, Mısır güvenlik kuvvetlerini hedef alan saldırılar düzenlemişti.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.