Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD IŞİD İle Mücadeleye Engel Oluyor

Suriye Dışişleri Bakanlığı; Amerika öncülüğündeki uluslararası koalisyonun Suriye ordusunun IŞİD terör örgütü karşısındaki ilerleyişini engellemeye çalıştığını bildirdi.  

13 Kasım 2017
ABD IŞİD İle Mücadeleye Engel Oluyor

Suriye Dışişleri Bakanlığından pazar günü yapılan açıklamada; IŞİD ile mücadele iddiası ile bölgede bulunan Amerika öncülüğündeki uluslararası koalisyonun Suriye ordusunun IŞİD terör örgütü karşısındaki ilerleyişini engellemeye çalıştığını bildirdi.
 
Suriye Dışişleri Bakanlığı, BM’ye gönderdiği mektupta; uluslararası koalisyonun Deyrez Zor ve Rakka kentlerinde gerçekleştirdiği hava saldırılarında sivillerin hayatını kaybettiğini belirterek koalisyonu kınadığını ifade etti.
 
Bakanlık ayrıca BM’den uluslararası koalisyon güçlerinin bölgede gerçekleştirdiği ve sivilleri hedef alan hukuka aykırı saldırılarını acil olarak engellemesini istedi.
 
Amerika öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin Suriye’de gerçekleştirdiği hava saldırılarında 2014 tarihinden bugüne kadar 786 sivil hayatını kaybetti.
 
Bazı uluslararası kuruluşlar ise hayatını kaybeden sivillerin daha fazla olduğunu belirterek bu sayının Suriye’de 5673 olduğunu ifade etmekte.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.