Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Erbain Zairleri Kutsal Necef Kentinde

Erbain (kırkıncı gün) hicrî takvime göre Safer ayının 20?si İmam Hüseyin (as)ve yârenlerinin hicretin 61. Yılında Kerbela? da şehit edilişlerinin üzerinden kırk gün geçmesini temsil ediyor. Bugünü anmak için ülkemizden ve dünyanın dört bir yanından Ehlibeyt aşıkları her yıl olduğu gibi bu yıl da Irak?a akın etti...  

06 Kasım 2017
Erbain Zairleri Kutsal Necef Kentinde

Yapılan onca tehdide ve Irak’ta oluşan kaos ortamına aldırış etmeyen milyonlarca imam Hüseyin (as) aşığı, Erbain Merasimi için Irak’a akın etti.
 
Milyonlar ilk olarak Necef'te bulunan Hz. Ali (as)'ın türbesini selamlıyor, Şah-ı Velayet'e başsağlığı veriyor, daha sonra Kerbela' ya yürüyerek ulaşıyor. Batılı-doğulu, zengin-fakir, çocuk-yaşlı demeden yediden yetmişe milyonlarca İmam Hüseyn (as) aşığı 90 kilometrelik yolda adeta insan seli oluşturuyor.
 
Milyonlarca zair, Şiilerin büyük dini şöleni olan Erbain merasimine katılmak üzere büyük bir heyecan ve coşku eşliğinde Kerbela'ya yönlenerek kutsal Necef kentini de göz ardı edemiyor.
 
 
 
 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.