Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Velayeti: Filistin İslam Dünyasının En Önemli Birinci Meselesidir

İslam İnkılabı Rehberi?nin uluslararası işler müşaviri Ali Ekber Velayeti, Lübnan?da düzenlenen Dünya Alimler Birliği 2. oturumunda yaptığı konuşmada, Filistin Meselesi?nin İslam dünyasının en önemli meselesi olduğunu ve olmaya devam edeceğini söyledi.  

03 Kasım 2017
Velayeti: Filistin İslam Dünyasının En Önemli Birinci Meselesidir

İslam dünyası için Filistin Meselesi’nin   çok önemli olduğunu belirten Velayeti,  bazı bölge ülkeleri ile Amerika ve İngiltere’nin siyonist İsrail rejimiyle ilişkileri normalleştirme çabalarına işaretle, ”bu şartlarda İslam dünyası ve alimlerine  Filistin Meselesi’nde  çok önemli görev düşüyor’ dedi.
 
Velayeti, Filistin Meselesi’nin teslim olma ve uzlaşıyla çözülmeyeceğinin aksine direnişin sürdürülmesiyle çözüleceğini bildirirken Filistinli grupların milli birlik için uzlaşısının da çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi.
 
Velayeti, HAMAS hareketinin tutumuna da temasla, HAMAS’ın birinci ve ikinci kırmızı çizgisinin Filistin direnişi olduğunu ama üçüncü şartının söz yerine uygulama olduğunu bildirdi.
 
80 ülkeyi temsil eden 700 din adamı ve seçkin şahsiyetin katılımıyla Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlenen Alimler Kongresi dün akşam sona erdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.