Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suriyeli Uzman: ABD IŞİD'le Anlaşarak Rakka'yı DSG'ye Verdi

Suriyeli uzman; Suriye'deki savaşın son aşmalarına gelindiğine işaretle, Rakka'nın Amerikalılarla koordinasyon içinde IŞİD'den Demokratik Suriye Güçlerine (DSG) teslim edildiğini belirtti.  

02 Kasım 2017
Suriyeli Uzman: ABD IŞİD'le Anlaşarak Rakka'yı DSG'ye Verdi

Suriyeli uzman Mikdat Tesnim'e kuzeyde Amerikalıların varlığı başta olmak üzere Suriye'deki son gelişmeleri değerlendirdi.
 
ABD, Rakka'yı IŞİD'den Alıp, DSG'ye Verdi
 
IŞİD teröristlerinin Rakka'dan çekilmesi ve Demokratik Suriye Güçleri'nin kentte kontrol sağlamasıyla ilgili olarak uzman; Amerikan savaş uçaklarının Rakka'ya saldırıları sonucu binlerce masum insanın kanı aktığına işaretle, Amerikalıların IŞİD ile koordinasyon içine girmesinin ardından Demokratik Suriye Güçleri'nin Rakka'da ilerlediğini kaydetti. Rakka ve çevresinin Amerikan savaş uçaklarınca tahrip edildiğine dikkat çeken Mikdat, yapılan anlaşmalar uyarınca Rakka ve çevresinin kontrolünün IŞİD'den alınıp, Demokratik Suriye Güçleri'ne teslim edildiğini vurguladı.
 
ABD Savaşı Kaybetti
 
Suriyeli uzman sözlerinin devamında; Suriye'deki savaşın son bulmak üzere olduğuna ve Amerikan askerlerinin Suriye'nin kuzeyindeki varlığı ve askeri üslerine işaretle, ABD'nin bazı Kürt gruplarına destek vermek suretiyle Suriye'de bazı şeyler elde etmeye çalıştığını, ancak gerçeğin ABD'nin bu savaşı kaybetmesi olduğunu, nitekim ABD'nin eski Suriye büyükelçisinin defalarca Washington'un Suriye'deki yenilgisini itiraf ettiğini belirtti.
 
ABD Rakka Cinayetlerini Gizlemeye Çalışıyor.
 
Mikdat değerlendirmesinin başka bir bölümünde; Kürt gruplar başta olmak üzere yerel güçlerin Rakka ve çevresine konuşlandığına dikkat çekerek, Suriye ordusunun ülke topraklarının tamamını IŞİD unsurlarından temizlemeye yoğunlaştığını, Suriye ordu birliklerinin El-Mayadin ve Deyr ez Zor'u işgalden kurtardıktan sonra, Irak sınırlarına doğru ilerlemekte olduğunu ifade etti.
 
Suriyeli uzman; Irak ve Suriye güçlerinin ortak sınırların birçok noktasında birbirine ulaştığını ve terörist gruplarını bu bölgelerden püskürttüğünü belirterek, bu zaferlerin ABD'yi derinden rahatsız ettiğini, Ancak ABD'nin Rakka'da işlediği cinayetlerinin üstünü kapatmaya çalışmakta olduğunu vurguladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.