Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Feyyaz: İran IŞİD'le Mücadele'de Irak'a İlk Destek Veren Ülkedir

Irak Başbakanının Milli Güvenlik İşlerinden Sorumlu Danışmanı, el-Meyadin televizyonuna yaptığı açıklamada; İran'ın Irak'ta IŞİD terör örgütüne karşı mücadelede ilk destek veren ülke olduğunu bildirdi.  

01 Kasım 2017
Feyyaz: İran IŞİD'le Mücadele'de Irak'a İlk Destek Veren Ülkedir

Irak Başbakanı Milli Güvenlik İşlerinden Sorumlu Danışmanı Falih Feyyaz, İran'ın IŞİD terör örgütünün Irak şehirlerinden dışarı atılmasında önemli bir rol ifa ettiğini vurgulayarak; Irak güçlerinin Kerkük'teki girişim ve operasyonlarına temasla, bunun tamamen Irak yönetimi tarafından alınmış ve icra edilmiş bir karar olduğunu ve İran'ın bu hususta hiç bir müdahalesinin olmadığını bildirdi.
 
IKBY tarafından referandum gerçekleştirilmesinin Irak'ta milli bir bütünlüğün oluşmasına yol açtığını belirten Feyyaz, IKBY Başkanı Mesut Barzani'nin bu referandumla kendi siyasi varlığını sürdürebileceğini zannettiğini ama sonucun hiç de beklediği gibi olmadığını söyledi.
 
Falih el-Feyyaz, referandumun yenilgiyle sonuçlandığını ve bu seçimlerin IKBY meclis seçimlerine de etki edeceğini bildirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.