Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kasımi: Suudi Arabistan'ın İddiaları Komiktir

İran Dışişleri Sözcüsü Behram Kasımi; Suudi Dışişleri Bakanı'nın İran'ın Yemen'de barışı engellediğine dair iddiasının komik ve mesnetsiz olduğunu belirtti.  

31 Ekim 2017
Kasımi: Suudi Arabistan'ın İddiaları Komiktir

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Yemen'e saldırı gerçekleştirmek üzere oluşan bir ittifakın üst düzey siyasi ve askeri yetkililerinin Riyad'da bir araya geldiğine işaret ederek, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı'nın İran'ın Yemen'de barışın oluşmasını engellediğine dair öne sürdüğü iddialarını mesnetsiz ve gülünç olarak değerlendirdi.
 
Kasımi konuşmasını şöyle sürdürdü: Yemen krizinin çözümü için savaşın durdurulması, insani yardımların ulaştırılması ve tüm Yemenli taraflar arasında yaygın müzakereler yapılması gerekiyor. İran olarak, bu ülkeye yapılan işgalciliği ilk andan beri kınayıp yıkıcı ve nefret içerikli bu savaşın işe yaramayacağından dolayı sona ermesi için elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız.
 
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ilaveten, "Riyad toplantısındaki yalan yanlış iddiaların yeniden gündeme taşınması, Yemen'deki okullarla hastanelerin tahrip edilmesinden suçsuz Müslüman insanların kuşatma altında tutarak açlık sorunuyla yalnız bırakmalarına dek yapılan cinayetlerin beraberinde getirdiği küresel ve insani sorumluluğunu hafifleştirmeye yetmeyecek. Böylece bu oturuma katılan tarafların yaptıkları yanlışları daha fazla sürdürmeden Yemen halkından özür dilemelerini tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.