Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Erbain Töreninin Güvenliği Binlerce Görevli Tarafından Sağlanacak

Kerbela polis komutanı dün yaptığı açıklamada, Hüseyni Erbain merasimin güvenliğini sağlamak için 35 bin polisin görev alacağını duyurdu.  

26 Ekim 2017
Erbain Töreninin Güvenliği Binlerce Görevli Tarafından Sağlanacak

İRİB'İn bildirdiğine göre tuğgeneral Ahmed Zevini Kerbela'da düzenlediği basın toplantısında 35 bin polise ilaveten iç işleri bakanlığı tarafından çalışma programına alınan diğer güçlerin gelecek günlerde güvenliği sağlamak için Kerbela'ya gönderileceğini belirtti.
 
Zevini ayrıca Kerbela'nın çevresinde el-Anbar gibi bazı eyaletilerin güvenliğini sağlamak amacı ile Haşdi Şabi güçlerinden de yardım alınacağını duyurdu.
 
Bu yıl İran'dan yaklaşık 3 milyon ziyaretçinin diğer ülkelerden gelecek olan milyonlarca ziyaretçi ile birlikte Erbain merasimine katılmaları bekleniyor.
 
Miladi 9 Kasım 2017 tarihine tekabül eden HK. 20 Sefer 1439 günü ehlibeyt imamların 3. sü Seyyedüşüheda hz. İmam Hüseyin ve yarenlerinin Kerbela'da şehadetlerinin 40. günü Erbaindir. Bu günde dünyanın dört bir yanından müslümanlar düzenlenen törenlere katılmak üzere Kerbela kentine akın ediyorlar./
 
       

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.