Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Filipinler'de IŞİD Bağlantılı Örgütün Son Kalesi Ele Geçirildi

Filipinler'de Mindanao eyaletine bağlı Marawi kentinde IŞİD bağlantılı Maute örgütünün son kalesi konumundaki bir binanın ele geçirildiği bildirildi.  

23 Ekim 2017
Filipinler'de IŞİD Bağlantılı Örgütün Son Kalesi Ele Geçirildi

Duterte açıkladı: Kurtardık
Adlarının açıklanmasını istemeyen iki güvenlik yetkilisi, 5 ay önce kuşatma altına alınan Marawi'de militanların son vuruşlarını yapmak için kullandığı, Lanao Gölü kenarındaki iki katlı binadan en az 40 cesedin çıkarıldığını söyledi.
Filipinler Savunma Bakanı Delfin Lorenzana da gazetecilere yaptığı açıklamada, Marawi'de Maute örgütünün 'sonunun getirildiğini' belirtti.
Lorenzana, "Bunlar Mautelerden geriye kalanlardı, bir binada kıstırıldılar, çatışma çıktı ve sonları getirildi" diye konuştu.
Militanların rehin tuttuğu kişilerin birkaç gün önce kurtarıldığına işaret eden Lorenzana, "Marawi'de artık militan yok" dedi.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.