Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Fransa, Japonya ve Rusya'dan Trump'a İran Tepkisi

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı François Hollanda, ABD Başkanı Trump'ın nükleer anlaşma aleyhindeki tutumunu kınadı. 

18 Ekim 2017
Fransa, Japonya ve Rusya'dan Trump'a İran Tepkisi

Hollanda, Güney Kore'nin başkenti Seol'da düzenlediği bir basın toplantısında yaptığı açıklamada, Trump'ın nükleer anlaşmayı onaylamama ve İran'a yönelik yaptırımları tırmandırma kararını stratejik bir hata olarak niteledi.
 
Japonya Dışişleri Bakanı da bugün İranlı mevkidaşı ile yaptığı telefon görüşmesinde nükleer anlaşmanın korunmasını destekledi.
 
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Riyabkov da yaptığı açıklamada bir kez daha ABD Başkanı Donald Trump'ın nükleer anlaşma aleyhindeki tutumunu eleştirdi, ABD yönetiminin nükleer karşıtı çabalarının sonuçsuz kalacağını vurguladı.
 
Riyabkov İran-Rusya işbirliği konulu bir toplantıda yaptığı açıklamada, İran'ın nükleer anlaşmaya bağlı kalırken, ABD'nin anlaşmayı tam olarak yerine getirmekten kaçındığını belirtti.
 
ABD Dış İlişkiler Konseyi Düşünce Enstitüsü Başkanı Richard Haas yaptığı açıklamada, İran'ın nükleer anlaşmanın ruhuna bağlı kalmadığı açıklamasının anlamsız ve hukuki değeri olmadığını kaydetti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.