Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İdlib'deki Keşif Timi Afrin Sınır Hattında

TSK?nın İdlib operasyonu kapsamında Suriye?ye gönderdiği keşif timinin PYD?nin elindeki Afrin sınırında görev yaptığı öğrenildi. 

11 Ekim 2017
İdlib'deki Keşif Timi Afrin Sınır Hattında

Suriye’deki ‘çatışmasızlık bölgeleri’nden biri olarak belirlenen İdlib için 15 Eylül’de anlaşmaya varılmış, Türkiye, Rusya ve İran bölgeye gözlemci göndermekte mutabakat sağlamıştı.
 
Bu kapsamda Türkiye, ÖSO'ya bağlı güçleri İdlib’e yönlendirerek 7 Ekim’de operasyonu başlatmıştı. Hedef, başta Tahrir el Şam olmak üzere ildeki çihatçı gruplara karşı siviller için güvenli bölge oluşturmak.
 
TSK da 8 Ekim’de ‘Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü’ndeki Türk askerinin bölgede keşif çalışmalarına başladığını duyurmuştu.
 
Sivil kıyafetle
Hürriyet’ten Uğur Ergan’ın haberine göre keşif timinde Özel Kuvvetler birimi görev yapıyor.
 
Tim ise insansız hava araçlarıyla (İHA) takip ediliyor. Türk askerinin bir müdahale durumunda karşılık verme yetkisi bulunuyor.
 
Keşif timinin sivil kıyafetlerle, Cilvegözü’nün doğusundaki Atme sınır kapısından üç ayrı zırhlı kamyonetle giriş yaptığı öğrenildi.
 
Güzergah belirlenecek
Keşif çalışmalarına PYD kontrolündeki Afrin sınır hattın yakınında başlandığı belirtildi.
 
Burada Türk askerinin görev yapacağı 14 ayrı kontrol noktası güzergâhında risk taraması yapılacak, en az riskli bölgeler ve yer durumları tespit edilecek.
 
Tim, ‘riskli ve en az riskli’ bölgelerin haritasını çıkaracak, ‘olumlu güzergah’ belirlenerek İdlib’e Türk unsurları yola çıkacak.
 
Time Tahrir el Şam’dan bir grubun eşlik ettiği iddiası konusunda kaynaklar bilgi vermedi. Time kimin eşlik ettiği şimdilik meçhul.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.