Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suudilerden Lübnan'a Tehdit: Ya Biz, ya Hizbullah

Suudi Arabistan kralının danışman bakanı Samir Sebhan, Lübnanlıların Hizbullah?tan yana olmak ile Hizbullah?a karşı olmak arasında bir seçim yapması gerektiğini söyledi. 

09 Eylul 2017
Suudilerden Lübnan'a Tehdit: Ya Biz, ya Hizbullah

Lübnan’da yayımlanan el-Ahbar gazetesi, Suudi Arabistan’ın Hizbullah’ın Doğu Lübnan’daki silahlı gruplara karşı kazandığı zafere de tıpkı 2006’da İsrail’e karşı kazandığı zafere gösterdiği tepkinin aynısını gösterdiğini belirtti.
 
İsrail’in 11 yıl önce Lübnan’a yönelik planında başarısız olmasından sonra Suudi Arabistan’ın bir kumar oynayarak Hizbullah karşıtı grupları (Fethu’l- İslam) silahlandırdığını; ancak bu kumarını kaybettiğini belirten el-Ahbar, “Bugün Direniş’in IŞİD projesini etkisiz hale getirmesinin ardından Lübnan’ı Akdeniz’e geçiş koridoru haline getirmeyi öngören proje Suudi Arabistan’a geri döndü. Ancak bu kez Riyad, rolünü gizlemedi ve açıkça Lübnanlıları tehdit etti.
 
Suudi Kralının Körfez’den sorumlu danışman bakanı Samir Sebhan, resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada, ‘Hizbullah’ın yaptıkları ümmete karşı işlenmiş bir cinayettir; Bunun Lübnan’a yönelik kesin etkileri olacaktır. Tüm Lübnanlılar ya Hizbullah’tan yana olmak ya da ona karşı olmak şeklinde bir tercih yapmalıdır. Arapların kanı değerlidir’ dedi.”
 
Daha önce Suudi Arabistan’ın Irak büyükelçiliğini yapan Samir Sebhan, Irak’ın iç işlerine müdahale ettiği suçlamasıyla Irak tarafından sınır dışı edilmişti. Samir Sebhan şu an diğer Körfez ülkeleri ile birlikte İran’a karşı mücadeleden sorumlu bakan olarak görev yapıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.