Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suriye Ordusu ve Hizbullah, Sınır Kapısını IŞİD'den Temizledi

Suriye ordusu ve Hizbullah güçleri, Suriye-Lübnan sınırındaki Ras el Şahut sınır kapısını IŞİD'in elinden aldı. 

25 Ağustos 2017
Suriye Ordusu ve Hizbullah, Sınır Kapısını IŞİD'den Temizledi

Sputnik'e konuşan Hizbullah'a yakın bir kaynak, "IŞİD militanlarıyla yaşanan çatışmaların ardından Suriye ordusu ve Hizbullah güçleri Ras el Şahut sınır kapısını ele geçirerek sınır kapısının bulunduğu bölgeye girdi" dedi.
 
'IŞİD MİLİTANLARININ TEK TEDARİK KAPISI'
 
Sınır kapısının Suriye'nin Karra ile Lübnan'ın Ersal kasabaları arasında bulunduğunu kaydeden kaynak, bu bölgenin Ras el Şahut'taki bazı tepelerde bulunan IŞİD militanlarının tek tedarik kapısı olduğunu ve bu nedenle stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı. 
 
5 GÜNDE 90 KİLOMETREDEN FAZLA ALAN ELE GEÇİRİLDİ
 
Suriye ordusu ve Hizbullah, cumartesi günü Suriye-Lübnan sınırındaki bölgeleri IŞİD'den kurtarmak için ortak operasyon başlatmıştı.
 
5 gündür devam eden operasyonlarda teröristlerin kontrolü altındaki 155 kilometrekarelik alanın 90 kilometrekaresinden fazlası ele geçirildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.