Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail'in Hizbullah Korkusu Artarak Devam Ediyor

Siyonistlerin Hizbullah korkusu git gide büyüyor! İsrailli komutanlar, Hizbullah?ın İHA?larından endişe duyduklarını dile getirdiler. 

23 Ağustos 2017
İsrail'in Hizbullah Korkusu Artarak Devam Ediyor

el-Meyadin televizyon kanalının haberine göre; Lübnan Hizbullahı’nın İHA’ları (İnsansız Hava Aracı) bir tek İsrailli medyaların dikkatini çekmiş değil, İsrail’in kuzey bölgesindeki komutanlar da İsrail’in Hizbullah karşısında savunma gücünün zarar gördüğünü söylüyor.
 
el-Meyadin özel bir raporda şöyle yazdı: “İsrail medyası Hizbullah’ın tüm gelişmelerini dikkatli bir şekilde takip ediyor, bu günlerde İsrail medyasının en çok dikkatini çeken konu, Hizbullah İHA’larının Suriye’nin batısında IŞİD terör örgütü mevzilerine karşı gerçekleştirdiği hava operasyonu görüntüleridir.”
 
İsrailli Televizyon kanallarından biri, haber programının büyük bir kısmını Hizbullah İHA’larının hava operasyonları görüntülerine ayırdı. Söz konusu İsrailli televizyon kanalı Hizbullah’ın olağanüstü savaş gücü olarak nitelendirdiği konu ile ilgili askeri uzmanlar ile röportaj yaptı.
 
Tel Aviv Üniversitesi Güvenlik Projeleri Bölümü Uzmanı İshak Bin İsrail röportajında şöyle konuştu: “Hizbullah’ın İHA’larını kullanması kararı aslında onların başlattığı psikolojik savaşa yardımcı oluyor.”
 
Başka bir İsrailli kanalın muhabiri ise özel bir raporda; Hizbullah’ın sahip olduğu askeri gücü 2016 yılındaki askeri gücü ile karşılaştırdı.
 
El-Meyadin muhabirinin hazırladığı raporda; Hizbullah’ın hem eğitim hem de askeri teçhizat açısından, tam olarak bir orduya dönüştüğünü belirtti.
 
İsrail’in 10. kanalı ise bu bağlamda şöyle açıklamada bulundu: “Hizbullah’ın güç gösterisini görmezden gelmemeliyiz. Hizbullah daha fazla gelişmiş savaş uçaklarına sahiptir ve yayımlanan görüntüler Hizbullah’ın gerçekleştirdiği hava operasyonlarının sadece bir kısmını gösteriyor.”
 
Aynı zamanda İsrailli medyalar, İsrail’in kuzey bölgesindeki askeri komutanların bu konuda endişe duyduğunu ve İsrail’in, Hizbullah karşısında önleme gücünün zarar gördüğünü söylediklerini aktardı.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.