Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

"Türkiye İle Suriye Konusunda Anlaştık/ Hulisi Akar Çok Yakında Tahran'a Gelecek"

İran Genelkurmay Başkanı General Bakıri, bu gün basın mensuplarına yaptığı açıklamada Türkiye ziyaretini değerlendirdi. 

22 Ağustos 2017

General Bakıri, Türk tarafı ile yapılan müzakerelerin iki ülkenin sınırları ve bölgeyi ilgilendiren konularla alakalı olduğunu vurgulayarak çok kısa bir zamanda Türkiye Genelkurmay Başkanı’nın Tahran ziyaretinde bulunacağını ve iki ülkenin müzakerelerinin devamı ve sonuçlanması için çalışma yapacağını söyledi.
 
Bakıri: İran ve Türkiye’nin Suriye’de güvenlik ve istikrarın sağlanmasında işbirliği yapması ve özellikle iki ülkenin silahlı kuvvetleri tarafından Astana müzakerelerinin desteklenmesi konusunda anlaştık. Ayrıca İdlib bölgesi konusunda ve Suriye’nin meşru devletinin bu ülkenin çeşitli yerlerinde özellikle Amerikalıların kanunsuz olarak bulunduğu Kuzey Suriye’de Suriye hükümetinin egemenliğinin sağlanması konusunda anlaşmaya vardık ve inşallah bu anlaşmamız gerçekleşecektir.
 
Bakıri, Irak konusunda da Türk tarafı ile olan müzakerelere değinerek; iki ülke de Kuzey Irak’ın bağımsızlık referandumu konusunda ortak görüşlere sahiptirler ve Irak’ın da içinde bulunduğu bölge ülkelerinin sınırlarının değiştirilmesine karşıdırlar. Referandumun gerçekleşmesi durumunda Irak içinde tansiyonun yükselmesi yüksek muhtemeldir ki Kerkük ve ihtilaflı olan diğer bölgeler konusunda Bağdat ile Kuzey Irak’ın karşı karşıya gelmesi kaçınılmazdır. Bu çatışmaların Irak’la sınırlı kalmayıp İran ve Türkiye’ye sıçraması ihtimali mevcuttur. Bu konularda da Türk arkadaşlarla karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.