Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hac İçin Gelen 120 Bin Kişiyi Şehre Almadılar

Suudi Arabistan'da yapılan kontrollerde, hac izni olmadığı tespit edilen 120 bin kişinin kente alınmadığı bildirildi. 

21 Ağustos 2017
Hac İçin Gelen 120 Bin Kişiyi Şehre Almadılar

Hac Güvenlik Güçleri komutanlığı tarafından yayınlanan açıklamada, hac  iznine sahip olmadan kutsal kent Mekke'ye giderek hac ibadetini yapmak isteyen  Suudi Arabistan'da oturumu olan yabancılardan 120 bin kişinin Mekke'ye  alınmayarak geri gönderildiği bildirildi.
  
Mekke kenti çevresinde Tanim, Şumeys el-Kadim, El-Ker, El-Kakiyeh,  Şumeys El-Cedid ve Buheyte kontrol noktası olmak üzere toplam 6 noktada  kontrollerin sıkı bir şekilde devam ettiği belirtilen açıklamada, hac bölgesine  giriş iznine sahip olmayan 61 bin 600 araca da el konulduğu kaydedildi.
 
Suudi Arabistan, hac mevsiminde ülke dışından gelecek hacı adaylarına hac  vizesi uyguladığı gibi ülke içindeki yabancılar ve kendi vatandaşlarına da hac  izni çıkarmalarını zorunlu kılıyor.
 
Yaklaşık 10 milyon civarında yabancının çalıştığı Suudi Arabistan'da  yaşayan yabancılar ve Suudi Arabistan vatandaşları, 5 yılda bir hac ibadeti  yapmak için izin alabiliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.