Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

BM'nin Ali-Halife Zulmüne Suskunluğu

Şeyh İsa Kasım?ın İran'daki temsilcisine göre Ayetullah Kasım?ın evi hala askerlerin kontrolü altında ve Bahreyn halkı da Al-i Halife Hükümetinin baskıları altındalar. Birleşmiş Milletler özgürce, Bahreyn halkının sıkıntılarını bitirmek için karar almalıdırlar. 

21 Ağustos 2017
BM'nin Ali-Halife Zulmüne Suskunluğu

Şehy İsa Kasım’ın İran temsilcisi Şeyh Abdullah El Dekak, Tesnim Haber’e verdiği röportajda, üzerinden 3 ay geçmesine ve büyük tepkiler toplamasının üzerine İsa Kasım’ın evinin hala muhasara altında olduğunu belirterek, Birleşmiş Milletler'in konuyu ele alması gerektiğini söyledi.
 
El Dekak: Mücahit Ayetullah Şeyh İsa Kasım halihazırda büyük baskılar altında tutuluyor ve hala da evinin muhasarasının bitip bitmeyeceği bilinmiyor.
 
Ayetullah Şeyh İsa Kasım’ın evinin muhasarasının devam etmesinden duyulan endişeyi dile getirerek; "Al-i Halife rejimi muhasaranın devam etmesine yönelik karar aldı. Bu yüzden Ayetullah Şeyh İsa Kasım’ın durumu hakkında endişeler mevcut. Kendisinin yaşı büyük ve cismi açıdan ise hastadır. Şu anda burada doktorlardan, kendisi ile ilgilenmesini istiyoruz" açıklamalarında bulundu.
 
Şeyh İsa Kasım’ın İran temsilcisi, "Şeyh İsa Kasım’ın evinin 3 aydan uzun bir süredir askerler tarafından kontrol altında tutulması, Bahreyn halkı tarafından nasıl karşılandı ve ne tepkilerde bulundular?" sorusuna karşı şu şekilde belirtti; Taklit merciliğinin fetvası hala sabittir ve Şeyh İsa Kasım’ın ve evinin korunması vaciptir.
 
El Dekak Birleşmiş Milletler'in konuya el atmasının gerekliliği hakkında şu açıklamalarda bulundu; Şeyh İsa Kasım’ın evi ve El Deraz bölgesi şuan muhasara altında bulunuyor. Bu yüzden Birleşmiş Milletler örgütünden ve bu örgütün Genel Başkanından konuya el atmalarını ve Ayetullah İsa Kasım’ı ve El Deraz bölgesini bu muhasaradan kurtarmasını istiyoruz.
 
El Dekak, "Uluslararası Toplumların Ayetullah İsa Kasım’ın evinin muhasarası ve Bahreyn halkının inkılabı konusunda sessiz kalmasının ne gibi nedeni olabilir ve neden uluslararası kuruluşlar bu konuda ciddi bir tepki göstermiyorlar?" sorusuna karşılık şu şekilde açıklamada bulundu; Ne yazık ki Birleşmiş Milletler, Amerika'nın baskısı altındadır. Amerikalılar da Suudi dolarları ile destekleniyorlar. Bu yüzden Washington ve Riyad, Birleşmiş Milletler'i baskı altında tutuyorlar.
 
Uluslararası toplumların Bahreyn konusu karşısında sessiz tutumu hakkında şöyle söyledi; Suudiler Yemen'e saldırılar düzenleyerek, Yemenli çocuklara katliam yaptılar. Ama Birleşmiş Milletler bu cinayet karşısında sessiz kaldı. Ayetullah Kasım’ın evinin muhasarası da aynı şekilde devam ediyor ve Bahreyn halkı da Al-i Halife Hükümeti tarafından baskı altında tutuluyorlar. Ümit ediyoruz ki Birleşmiş Milletler bu konuda özgürce karar alır ve Bahreyn halkının acılarını bitirirler.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.