Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran Açıkladı: Türkiye İle Anlaştık

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Türkiye?deki temaslarına ilişkin İran medyasına yaptığı açıklamada, iki ülkenin terörle mücadelede istihbarat paylaşımı ve operasyonel işbirliği yapacağını ifade etti.  

19 Ağustos 2017
İran Açıkladı: Türkiye İle Anlaştık

İran devlet televizyonuna konuşan Tümgeneral Bakıri, İslam Devrimi sonrası genelkurmay başkanlığı seviyesinde ilk kez İran’dan Türkiye’ye ziyaret yapıldığını hatırlatarak, ziyaretin İran Lideri Ayetullah Hamaney’in onayıyla gerçekleştiğini ifade etti.
 
Askeri işbirliği ve sınır güvenliği konusunda iki ülkenin çok iyi mutabakatlar sağladığını söyleyen Bakıri,”Ortak eğitim ve öğrenci takası konusunda mutabık kaldık. İki ülke donanması karşılıklı olarak birbirinin ülkesini ziyarete edecek. Askeri tatbikatlarda gözlemci bulunduracak” diye konuştu.
 
Türkiye temaslarının çok başarılı geçtiğini kaydeden İranlı General, “Askeri, savunma ve güvenlik alanındaki birçok konunun temeli Türkiye ziyareti kapsamında atıldı ve bu süreç devam edecek” dedi.
 
MEVKİDAŞI AKARI İRAN’A DAVET ETTİĞİNİ AÇIKLADI
 
Orgeneral Hulusi Akar’ı “işbirliğinin devam etmesi için” İran’a davet ettiğini söyleyen Bakıri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da yakında İran’ı ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.
 
“KÜRDİSTAN’DA REFERANDUM MÜMKÜN DEĞİL”
 
Tümgeneral Bakıri, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin Irak’tan ayrılmasını öngören bağımsızlık referandumunu Türk yetkililerle özel olarak ele aldıklarını söyleyerek, “Böyle bir şey olursa, bu yeni bir gerilimin başlangıcı olur ve komşu ülkeleri olumsuz etkiler. Bu yüzden iki ülke bunun mümkün olmadığını ve yapılmaması konusunda ısrarcılar” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.