Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suudi Rejim Avamiye'deki Şiilere Saldırmaya Devam Ediyor

Suudi askerleri Şiaların çoğunlukta yaşadığı El Avamiye şehrine saldırı düzenlemeye devam ediyor. Ülkenin doğusunda bir kişi daha hayatını kaybetti. 

08 Ağustos 2017
Suudi Rejim Avamiye'deki Şiilere Saldırmaya Devam Ediyor

Rusya El-Yevm kanalından edinilen bilgiye göre Suudi rejim askerleri bugün de El Avamiye şehrine saldırılarına devam ediyor. Ülkenin doğusunda kalan El Katif kentine düzenlediği saldırıda bir kişi daha mermi darbesiyle şehit edildi ve iki kişi de gözaltına alındı.
 
Habere göre Suudi askerler Seyhat kasabasına saldırmalarının ardından bazı vatandaşları muhasara ederek onlara ateş etmeye başladılar. Bu saldırının sonucunda bir kişi şehit oldu, bir kişi yaralandı ve bir kişi de gözaltına alındı.
 
Suudi rejimin, ülkenin doğusunda yer alan ve Şiaların çoğunlukta olduğu El Avamiye kasabasına yönelik saldırılarının şiddetlendiği geçtiğimiz son üç ayda 26 kişi Suudi askerlerin mermileriyle şehit edildi.
 
Şimdiye kadar El Avamiye şehrinden yüzlerce insan, Suudi rejim askerlerinin topçu saldırıları ve rejim tarafından evlerin elektriğinin kesilmesi nedeniyle, çevre köylere sığındılar.
 
Arabistan’ın doğusu Şiaların çoğunlukta yaşadığı yer olmasının yanında petrol kaynağı olan ve rafinerilerin bulunduğu bir bölgedir. 2011 yılından bu yana adaletsizlik ve “ülke servetinin haksız dağıtımı” nedenleriyle Âl-i Suud hanedanına itirazlar başladı ve Suudi rejim bu itirazları bastırdı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.