Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suudi Askerler Şii Bölgesine Saldırdı 30 Yaralı

Suudi rejimi askerleri son 48 saat içinde el-Avamiye şehri halkıyla tarihi el-musavvar köyüne yönelik düzenledikleri saldırılarda 30 kişiyi yaraladılar. 

15 Haziran 2017
Suudi Askerler Şii Bölgesine Saldırdı 30 Yaralı

Resa haber ajansının verdiği habere göre Suudi askerleri, şehirde gönüllü olarak temizlik çalışması başlatan el-Avamiye halkına gelişi güzel ateş açarak onlardan bir kaçını yaraladılar.
 
Suudi askerleri ayrıca el-Avamiye halkını mecburi göçe zorlayarak evlerini terk etmelerini istemekte. Suudi rejiminin halkı bölgeden çıkararak bölgedeki tüm okullar, camiler, yerleşim bölgeleri ve hastaneleri yıkmayı hedeflemekte. Polis ayrıca el-Avamiye şehrinde çöp atıklarının toplanmasına engel olmakta ve şehrin pislik içinde yaşanmaz vaziyete gelmesini sağlamaya çalışmaktadır.
 
Bir ayı aşkın bir zamandır Arabistan’ın doğusunda yer alan el-Avamiye Şii şehri Suudi güçlerin ablukası altında bulunmaktadır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.