Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Musul'da Kimyasal Saldırı Düzenlendi

Sputnik?e konuşan Irak ordusuna bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Resul Zubaidi, IŞİD militanlarının Musul?un batı kesimlerinde mevzilerine ilerleyen Irak silahlı kuvvetlerini durdurmak için kimyasal saldırı düzenlediklerini belirtti. 

20 Nisan 2017
Musul'da Kimyasal Saldırı Düzenlendi

Saldırıda kayıpların yaşanmadığını söyleyen Resul, IŞİD’in amacına ulaşamadığını ve Musul’u kurtarma operasyonunun devam ettiğini, keşif birliklerinin ve hava kuvvetlerinin operasyona destek verdiğini ve kentin kısa zamanda kurtarılabileceğini bildirdi.
 
Iraklı komutan, teröristlerin elinde az miktarda kimyasalın bulunduğunu, söz konusu zehirleyici maddelerin nitelikli olmadığını ve büyük tehlike arz etmediğini kaydetti.
 
Önceki gün Associated Press’e (AP) konuşan bir Irak askeri yetkilisi, IŞİD militanlarının geçtiğimiz cumartesi Musul’un kurtarılan kesimlerine zehirli gaz yüklü füzelerle saldırı düzenlediğini açıklamıştı.
 
Teröristlerin ileride de kentin sivil halkına karşı kimyasal saldırılarına devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.