Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran ve Azerbaycan Savunma Bakanları Görüştü

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani ve Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov arasında düzenlenen görüşmede bölgedeki son gelişmeler ele alındı. 

17 Nisan 2017
İran ve Azerbaycan Savunma Bakanları Görüştü

Tahran’da bulunan Azerbaycan Savunma Bakanı Korgeneral Zakir Hasanov, İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani’yle görüştü.
 
Bu görüşmede, ABD’nin Agfanistan’da nükleer olmayan en güçlü bombasını ilk kez kullandığı bir saldırıya işaret eden Şemhani, “Bir ülkeyi bombalamak milli geüvenliğin takviye edilmesi yardımcı olamaz” dedi.
 
Ali Şemhani, “ABD ve bazı müttefiklerinin tek taraflı girişimleri terör örgütlerini güçlendirmekle birlikte bölgedeki krizlerin siyasi yollardan çözülmesine engel olmaktadır” ifadesini kullandı.
 
Ortadoğu’da son gelişmelere de değinen İran yetkili, “Bazı bölge ülkeleri tarafından desteklenen terörizm ve tekfirci düşünceler bütün bölgeyi krizlerle karşı karşıya bırakarak İslam ülkelerinin gelişmesine engel oluyor” açıklamasında bulundu.
 
Şemhani, sözlerinin bir bölümünde de İran ve Azerbaycan’ın siyasi, dini ve kültürel alanlarda birçok ortaklıklara sahip olduğunu belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilerin eskisinden de daha çok geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.