Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bahreyn'de Protestolar Sürüyor

Bahreyn?de dikta Al-ı Halife rejiminin baskılarına yönelik halkın tepkisi sürerken, bu ülkede Formula 1 yarışmalarının düzenlenmesine halk karşı çıktı 

13 Nisan 2017
Bahreyn'de Protestolar Sürüyor

El’Bahreyn el’Yovm sitesine göre, Bahreyn’de muhaliflere yönelik baskıların arttığı bildirilirken, bir çok bölgede düzenlenen  protesto gösterilerinde Bahreyn rejimi aleyhinde  sloganlar atıldı ve dövizler taşındı. Bir an önce yarın başlayacak olan Formula 1 yarışmaların durdurulması istendi. 
 
Bu arada Bahreyn’in bir çok yerinde tutuklu ve Bahreyn rejimi tarafından öldürülenlerin aileleri düzenledikleri protesto gösterisinde, Bahreyn Emiri’ne yönelik eleştirilerden dolayı insanların tutuklanması ve öldürülmesini kınadılar.
 
Son günlerde bu doğrultuda en az 10 Bahreynli  tutuklanmış ve 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 
 
Bahreyn İnsan Hakları Merkezi  yayınladığı bildiride, 3 nisandan 9 nisan tarihine kadar, Bahreyn rejimi aleyhinde 6 protesto gösterisinin düzenlendiğini ama bu gösterilerin Bahreyn rejimi güvenlik güçleri tarafından şiddetle bastırıldığını  bildirdi.
 
2011 yılında Bahreyn’de  başlayan olaylar halkın Bahreyn’de dikta rejim aleyhinde  gösterilerine neden olurken,  gösterilerde Bahreyn halkı,  özgürlük, adaletin sağlanması, her türlü ayrımcılığa son verilmesi ve seçimle işbaşına gelen bir hükümet istemektedir. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.