Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

TURAN Ailesinden Teşekkür Mesajı

Hüccetül İslam Vel Müslimin H.Şeyh Hamit Turan'ın kederli ailesi, cenaze merasimi sonrası Ehlibeyt dostlarına teşekkür mesajı yayınladı 

14 Şubat 2017
TURAN Ailesinden Teşekkür Mesajı

Bismillahirrahmanirrahim
 
“Alimin kalemi, şehidin kanından kutsaldır” Hz. Muhammed (s.a.v.)
“Bir alim öldüğünde İslam’da kapanmayan bir gedik oluşur.” İmam Cafer-i Sadık (a.s.)
 
Ehl-i Beyt’in doğru tanınması için ömrünü adayan, Ehl-i Beyt mektebinin büyük hizmetkarı,
Hüseynî mesajı dünyaya yayan Zeynebiye Aşura Merasimlerinin cefâkârı,
 
Zorluklara göğüs gererek İstanbul’un çamurlu deryasında yeşertilen Zeynebiye gülistânının vefakar hâmîsi,
 
Kendi ailesinden hiçbir zaman farklı görmediği Zeynebiyeliler’in manevi babası ve en çok değer verdiği gençlerin “İlim Babası, Şirin Babası, Ebû Misal’i, Yürüyen Kütüphanesi”,
 
Türkiye Caferileri Lideri Hüccet’ül İslâm Şeyh Selahattin Özgündüz’ün 50 yıllık seryâveri, davadaşı, dostu, sırdaşı, 
 
Ailemizin iftiharı, kardeşimiz, babamız, Büyük Alim Hüccet’ül İslam ve’l Müslimin Hacı Şeyh HAMİT TURAN’ın 525 günlük çok zorlu bir hastane sürecinin sonunda ebediyete irtihalinin derin teessürü içindeyiz. 
 
Başta hizmetkarı olduğu yolun varisi İmam-ı Zaman’a (a.f) ve naibleri müçtehidlerimize, Türkiye Caferileri Lideri Hüccet’ül İslâm Şeyh Selahattin Özgündüz’e ve bütün Ehl-i Beyt ulemâsına, Zeynebiye cemaatine ve sevenlerine ailesi olarak baş sağlığı diler, tesliyet arz ederiz. 
 
“Ehl-i Beyt yolunun âlimi nasıl olur?” sorusunu ilmi, dünyaya bakışı ve tevazusuyla yaşayarak cevaplayan Şehîd-i İlm’in cenaze törenine iştirak ederek merasimi teşrif eden binlerce seveni de “Ehl-i Beyt alimi nasıl kendini sevdirir?” sorusuna Türkiye tarihinde görülmemiş bir katılımla ve göz yaşı seliyle cevap vermiştir. 
 
Türkiye’den, Azerbaycan’dan, Irak’tan, İran’dan, Suudi Arabistan’dan, Almanya’dan, Holllanda’dan merhumun cenaze töreninde bulunmak üzere gelen birbirinden değerli ulema, devlet erkanı ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin varlıkları meclisimizi müzeyyen etmiştir. 
 
Merhumun cenaze merasimine bizzat katılarak, temsilci göndererek, arayarak, tesliyet mesajı yayınlayarak acımızı paylaşan ve üzüntülerini bildiren İran İslam Cumhuriyeti dini lideri Ayetullah İmam Seyyid Ali Hamaney’e, Ayetullah el-Uzma Seyyid Ali el-Sistani’ye, Ayetullah el-Uzmâ Nasir Mekarim Şirazî’ye ve diğer taklîd mercilerimize, Ayetullah Seyyid Muhammed Said El Hekim’e ve diğer müçtehidlerimize, Ehli Beyt alimlerimize, Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanı Sn. Mehmet Görmez’le birlikte kadir şinâs Ehl-i Sünnet alimlerimize, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadenizle birlikte çok değerli devlet erkanına, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine ve bilhusus üzüntüsünü göz yaşlarıyla bildiren Zeynebiyelilere ve sevenlerine bizimle hemhal oldukları için teşekkür ederiz. 
Hüccet’ül İslâm Şeyh Hamit Turan’ın teşyi’i cenazesini matem-i Aşûrâ benzeri eden, cenaze merasimine ve taziye meclisine katılan misafirlerin ağırlanmasında hizmet eden Zeynebiye gençliğine ve meclisimizin asıl sahipleri başta Türkiye Caferileri Lideri Hüccet’ül İslâm Şeyh Selahattin Özgündüz’le birlikte her biri yeri doldurulamayacak üstadlar olan değerli alimlerimize  özel olarak teşekkür ederiz. 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.