Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Yemen Halkı Aşura Gününde Protesto Düzenledi

Yemen'in başkenti ve diğer şehirlerde Aşura günü sebebiyle büyük merasimler düzenlendi. 

13 Ekim 2016
Yemen Halkı Aşura Gününde Protesto Düzenledi

Binlerce Yemenli Aşura’yı anma merasimleri münasebetiyle dün, Sana’nın kuzeyindeki El-Saten bölgesine geldi.
 
Aşura merasimine katılanlar ellerinde Yemen bayrakları ve Amerika’nın bölgedeki politikalarını ve Arabistan’ın Yemen halkına karşı işlediği cinayetleri kınayan pankartlar taşıdılar.
 
Aynı zamanda bazı katılımcılar da ellerinde Suudi koalisyonun Sana’da büyük bir salona düzenlediği saldırının resimlerini taşıdı.
 
Abdülmelik Husi geçen hafta Pazar günü Yemen halkından Sana’daki Aşura merasimlerine katılmalarını istemişti
 
Suudi koalisyon uçakları Cumartesi günü Sana’daki büyük bir salonda cenaze töreni için toplanan Yemen halkına saldırmış ve bu saldırıda yüzlerce kişi ölmüş ve yaralanmıştı.
 
Suudi Koalisyonunun işlediği bu cinayetin ardından, Yemen Ordusu Suudilerin bu saldırısına kararlı ve keskin bir şekilde cevap verilmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtti.
 
Birleşmiş Milletler ’in raporuna göre, Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonun 2015 yılı Mart ayından itibaren Yemen’e düzenlediği saldırılarda çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 6600’den fazla sivil hayatını kaybetti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.