Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye Mateme Bürünüyor

Muharrem ayının girmesine bir gün kala matem havası Zeynebiye Mahallesi'nin her tarafında hissediliyor; Zeynebiye Caddesi'ne matemi simgeleyen karalar çekildi. 

01 Ekim 2016
Zeynebiye Mateme Bürünüyor

11 Ekim Salı günü gerçekleştirilecek Evrensel Aşura Matem Merasimi hazırlıkları, Muharrem ayının girmesine bir gün kala daha bir görülür hal aldı. Zeynebiye Mahallesi'ndeki evler ve dükkanlar Aşura afişleriyle donatılırken Zeynebiye Caddesi'ne matemin simgesi olan siyah bezler çekildi, bayraklar asıldı. İmam Hüseyn portreleri ve "Lebbeyk Ya Huseyn" yazıları ile bezenmiş bayraklar bölgeyi manevi bir atmosfere bürüdü.

Bir yandan Aşura Meydanı'nda alan düzenleme çalışmaları devam ederken reklam çalışmalarına da start verildi. Halkalı başta olmak üzere İstanbul'daki tüm Ehlibeyt mescitlerine afişler dağıtıldı.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.