Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suriye Ordusu Fetih El Şam Teröristlerini Halep'te Geri Püskürttü l

Suriye ordusunun, saldırıya geçen Fetih El Şam Cephesi militanlarını Halep'in güneybatısındaki dış mahallere geri püskürttüğü belirtildi.  

20 Eylul 2016
Suriye Ordusu Fetih El Şam Teröristlerini Halep'te Geri Püskürttü  l

Suriye ordusunun, saldırıya geçen Fetih El Şam Cephesi militanlarını Halep'in güneybatısındaki dış mahallere geri püskürttüğü belirtildi.
 
Rusya'nın Suriye'deki ateşkes izleme merkezinden yapılan açıklamaya göre, Rusya'nın hava desteğini alan Suriye ordusu, Fetih El Şam Cephesi (El Kaide'den ayrılmadan önceki adıyla El Nusra Cephesi) militanına yönelik karşı saldırı gerçekleştirdi.
 
Operasyonda militanlara ait dört tank, üç zırhlı araç ve makineli tüfek yüklü dokuz kamyonun imha edildiği belirtilen açıklamada yaklaşık 100 militanın da öldürüldüğü kaydedildi. Suriye ordusu, örgüt militanlarının saldırıya geçmesinin ardından Halep'ın kuzeyindeki dış mahallerde yaşanan şiddetli çatışmalar sonucunda El Şkeyf mahallesinin güney sınırında kontrolü de yeniden ele geçirdi.
 
ATEŞKESİN TAKİP EDİLMESİ İÇİN YERLEŞTİRİLEN KAMERALAR ZARAR GÖRDÜ
 
Bu arada tarafların Halep'te ateşkese uyup uymadığının izlenmesi için Rusya Savunma Bakanlığı tarafından Esad Askeri Akademisi'nin arazisine yerleştirilen bir kameranın da zarar gördüğü kaydedildi. Açıklamaya göre, kameranın çalıştırılmasından sorumlu Rus askerlerinden hiçbirinin yaralanmadı fakat canlı yayın yapılmasını sağlayan ileticiler servis dışı kaldı.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.