Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

35 Ülke Bahreyn'i Kınadı

Al-i Halife Rejiminin baskıcı politikaları Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi Üyesi 35 ülke tarafından kınandı ve bu rejimden Bahreyn?de kapsamlı reformlar gerçekleştirmesi istendi.  

19 Eylul 2016
35 Ülke Bahreyn'i Kınadı

 Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi üyesi onlarca ülke, bu konseyin otuz üçüncü toplantısında Al-i Halife Rejiminin Bahreyn’deki eylemlerini kınadı.
 
BM İnsan Hakları Konseyi üyesi 35 ülke Al-i Halife rejiminin baskıcı eylemlerini kınamakla beraber aynı zamanda bu rejimden Bahreyn’de istikrarın sağlanması için kapsamlı reformlar gerçekleştirmesini istedi.
 
Bu bağlamda Avrupa Birliği de İngiltere başta olmak üzere 8 ülkenin desteklediği İnsan Hakları Konseyine bir bildiri yayınlayarak, Al-i Halife’nin muhaliflerini vatandaşlıktan çıkarmasından endişe duyduğunu belirtti.
 
Avrupa Birliği’nin yayınladığı bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘Bahreyn’de El-Vifak Cemiyeti’nin tasfiye edilmesi ve bu birliğin Genel Sekreteri Şeyh Ali Salman’ın tutukluluk süresinin 9 yıla kadar uzatılması, Nebil Recep gibi insan hakları savunucularının tutuklanması, Al-i Halife tarafından işkence uygulandığına dair ifadeler ve Şeyh İsa Kasım gibi ülkenin önde gelen isimlerinin ve önemli şahsiyetlerinin vatandaşlıktan çıkarılması endişe vericidir.
 
Avrupa Birliği Bahreyn’i, ülkede istikrarın sağlanması için kapsamlı reform hareketleri gerçekleştirmeye teşvik etmektedir. Bu şekilde siyasi zulümler karşısında barışçıl söylemler özgürce konuşulabilecek ve şiddete yer olmayacaktır.’
 
Şunu hatırlatmak gerekir ki, Al-i Halife Rejimi 5 yıldır Bahreyn halkına reform taleplerinden dolayı şiddet ve baskı uygulamaktadır. Yaklaşık üç ay önce Bahreyn Şii lideri Şeyh İsa Kasım’ı vatandaşlıktan çıkarmıştır ve bu Perşembe Onun yargılanmasına karar verilmiştir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.