Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

"Peygamberin Hanımlarına Saygısızlık Peygambere Saygısızlıktır"

Ayetullah Hameney: Her kim onlara saygısızlık ederse Peygambere saygısızlık etmiştir. 

10 Haziran 2016

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei'nin resmi ofisi tarafından yayınlanan Hattı Hizbullah isimli dergide Ayetullah Hamene'inin önemli açıklamalarına yer verilmiştir.

Ayetullah Hamenei, yapılacak olan Hz. Hatice'yi Ağırlama Konferansı'nın düzenleyicileriyle yaptığı görüşmede: Peygamberin muttehere hanımlarının hiç birine karşı saygısızlık olmamalıdır.

Onlar Peygamberin hanımlarıdırlar. Her kim onlara saygısızlık ederse Peygambere saygısızlık etmiştir. Ben bunu kesin bir şekilde söylüyorum Emirel Müminin Hz. Ali, Peygamberin hanımı olan Ayşe Hanıma saygıyla davrandı. Düşmanlarına karşı savaştığında sert olan Hz. Ali karşısına savaş için çıkan Peygamberin hanıma saygıyla davrandı. Bu halde Peygamberin hanımlarına hiçbir şekilde saygısızlık ve edebsizlik yapılmamalıdır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.