Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Dünya İçin İftar Vakti

Ramazan ayı tüm İslam aleminde coşkuyla eda ediliyor. Günlerin uzun olduğu bölgelerde yorucu günün ardından gelen iftar saati de bu mübarek ayın güzelliklerinden bir başka özellik. 

07 Haziran 2016
Dünya İçin İftar Vakti

Mübarek ramazan ayı tüm İslam aleminde büyük bir coşkuyla eda edilmeye devam ediyor.
 
Ramazan ayında doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm ülkelerde bulunan Müslümanlar tarafından aynı şevkle, aynı heyecanla yaşanıyor.
 
Günlerin sıcak ve uzun olduğu dünyanın kuzey yarım küresinde oruç saatler diğer bölgelere göre biraz daha zorlu geçse de akşam saatinin yaklaşmasıyla, iftar sofralarının kurulmasıyla tüm gün çekilen yorgunluktan eser kalmıyor.
 
Birçok İslam ülkesinde akşam saatindeki o tatlı sevinç toplu yapılan iftarlarla birlikte yaşanıyor. Birçok ülkede gelenek haline gelen yer sofraları, sokak iftarları Müslümanlar arasında kaynaşmanın bir vesilesi oluyor.
 
Hep birlikte açılan iftarlar, kılınan namazlar ve dualar açlıkla geçen günün bu dünyadaki mükafatı olarak yorumlanıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.