Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Şeyh Zakzaki'nin İşkence Sebebiyle Görme Yetisini Kaybettiği İddia Edildi

Associated Press?in Şeyh Zakzaki'nin avukatlarından aktardığı habere göre , Nijerya ordusunun geçen yıl Aralık ayında İslam alimi Şeyh Zakzaki?nin evine yaptığı saldırı sırasında aldığı darbeler sonucu görme kabiliyetini tamamen kaybettiği belirtildi. 

11 Nisan 2016
Şeyh Zakzaki'nin İşkence Sebebiyle Görme Yetisini Kaybettiği İddia Edildi

Associated Press’in Şeyh Zakzaki'nin avukatlarından aktardığı habere göre , Nijerya ordusunun geçen yıl Aralık ayında İslam alimi Şeyh Zakzaki’nin evine yaptığı saldırı sırasında aldığı darbeler sonucu görme kabiliyetini tamamen kaybettiği belirtildi.

Nijeryalı hukukçu Veimi Valana Şeyh Zekzaki ile görüştü. Bu görüşme, Şeyh Zakzaki ve eşinin yaralı olarak tutuklanmasının ardından gerçekleşen ilk görüşme oldu.
 
Valana, görüşme sonrası yazdığı mektubun birer nüshasını Nijerya gizli hizmetler servisi ve emniyet müdürlüğüne verdi. Valana, mektubunda şartsız olarak Şeyh Zakzaki ve eşinin serbest bırakılmasını istediği haberini Associated Press haber ajansına servis etti.
 
İnsan hakları dernekleri tarafından da daha önce katliama dikkat çekilerek şu açıklama yapılmıştı: "Ordu Nijerya'nın kuzeyinde bulunan Kaduna eyaletine bağlı Zaria şehrine düzenlediği üç günlük saldırıda yüzlerce Şii Müslümanı öldürdü."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.