Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Türkiye ve İran Arasında Yeni Dönem Başlıyor

Türkiye Karma Ekonomi Komisyonu 25. Dönem toplantıları üst düzey İran ekonomi heyetinin de katılımıyla 7-9 Nisan tarihleri arasında Ankara?da işe başlayacak. 

08 Nisan 2016
Türkiye ve İran Arasında Yeni Dönem Başlıyor

İran iktisadi heyetine İletişim ve Telekomünikasyon Bakanı Mehmud Vaezi başkanlık edecek. İranlı heyetin başkent Ankara’da Perşembe günü görüşmelere başlaması planlanıyor. Söz konusu toplantılara İranlı ve Türk işadamları ve özel sektör temsilcileri de katılacak. İran ve Türkiye ticaret hacminin 30 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor.
 
Türkiye-İran ticari ilişkişkileri ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun İran ziyaretiyle ilgili bir açıklama yapan  İran Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Hamid Zadboom, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun Mart ayı başında gerçekleştirdiği ziyaret olumlu bir yankı uyandırdı. İran Dışişleri Bakanlığının Türkiye ziyareti neticesinde iki ülke arasında ticari açıdan yeni bir dönem başladığını söyleyebiliriz" dedi.
 
İran’a uygulanan ambargo sırasında Türkiye’nin her zaman İran’ın yanında olduğunu, bu duruşundna dolayı Türkiye’ye müteşekkir olduklarını vurgulayan Zadboom; "İran'a karşı uygulanan ambargonun kalkmasıyla birlikte birçok batılı ülke ülkemize yatırım yapmak için geldi ve gelmeye devam ediyor. Ancak biz ambargo sırasında da Türkiye ile hep beraberdik ve bizim yanımızdaydı. İran adına gerçekleştirilen müzakereler sonucunda İran'ın iktisadi gelişmesi için artı puan getirdi. Bu sebepten dolayı ülke olarak Türkiye'ye teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.
 
Zadboom, 2015 yılında yatırımların 10 milyar doların altına düştüğünü; ancak 2016 yılı için hedeflenen yatırımların 30 milyar dolar olarak belirlediklerini sözlerine ekledi.
 
 
 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.